HYVÄ TIETÄÄ

Rippikoulussa saat opetusta siitä uskosta, johon sinut on kasteessa liitetty.kujajuoksu

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Vantaankosken seurakunnassa tarjoamme päivärippikouluja ja leirimuotoisia rippikouluja. Vuoden 2018 rippikouluvaihtoehdot löydät täältä.

Kevään ja kesän rippikoulut alkavat Rippikoulusunnuntaina 28.1.2018 klo 10 Myyrmäen kirkossa järjestettävällä messulla. Merkitse tämä päivä jo nyt koko perheen kalenteriin! Rippikoulusunnuntaina tapaat ensimmäistä kertaa rippikouluryhmäsi ja saat tarkempaa tietoa alkujakson tapaamisista ja aikatauluista. Samana päivänä järjestetään myös rippikoululaisten vanhemmille oma tapaaminen, vanhempien riparistartti, klo 16-17.30 kirkkosalissa. Tervetuloa!

Rippikoulun rakenne

Rippikoulu alkaa jo alkujaksolla, jonka aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja tuleviin riparikavereihin erilaisissa tapahtumissa. Alkujakso alkaa talven leireillä jo ennen joulua ja kesän ripareilla tammikuussa. Yhteisistä tapaamisista ja kirkkokäynneistä kerätään merkintä riparikorttiin. Tarkemmat tiedot juuri oman ryhmäsi aikatauluista saat ryhmäsi omilta ohjaajilta postitse tai sähköpostitse.

Alkujakson tapaamisten jälkeen rippikoulu jatkuu kaupunkipäivillä ja rippikoulun leirijaksolla tai päivärippikoulujaksolla kaupungissa. Rippikoulun kaupunkijaksolla kokoonnutaan kirkon tiloissa klo 9-16 välisenä aikana. Kaupunkijaksoilla ja päivärippikouluissa yöpyminen tapahtuu kotona. Rippikoululeirillä asutaan leirikeskuksessa, jossa on antoisa ja tiivis aikataulu, niin että rippikoulun kokonaiskestoksi tulee yhteensä 80 tuntia.

Kaikki rippikouluajan tapaamiset (alkujakson yhteiset tapaamiset, kaupunkipäivät ja leirijakso) ovat yhtä tärkeitä rippikoulun osia. Jos joudut olemaan poissa jostakin tapaamisesta esim. sairauden takia, ilmoitathan poissaolostasi sekä sovit korvaavasta tehtävästä oman ryhmäsi vastaavan työntekijän kanssa.

Mitä rippikoulu maksaa?

Valtaosa rippikoulun kustannuksista katetaan kirkollisveroilla. Rippikoulumaksu kattaa vajaan kolmasosan rippikoulun täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista ja oppimateriaaleista.

- Päivärippikoulun omavastuuosuus on 30e (ateriat)

- Leiririppikoulujen omavastuuosuus on 150e

- Syksyn iltarippikoulu on ilmainen

Leirimaksusta on mahdollisuus anoa avustusta. Kirkkoherranvirastosta, rippikoulupapilta ja diakoniatoimistosta saa lomakkeen, johon on liitettävä selvitys perheen taloudellisesta tilanteesta. Anomukset toimitetaan rippikoulutyön pappi Oili Kariselle postitse osoitteeseen Vantaankosken seurakunta, rippikoulutyö PL 13,01601 Vantaa.

Hiihtoloman rippikoulujen osalta anomukset liitteineen palautetaan 28.2. mennessä ja kesän rippikoulujen osalta 30.4. mennessä.


Konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Tarkan aikataulun saat ryhmäsi rippikoulukirjeistä. Valokuvaaja tilataan paikalle sekä yksityiskuvaa, että yhteiskuvaa varten. Kuvaus tapahtuu ennen konfirmaatiomessua. Kirkkoon mahtuu koko suku, kaikki ystävät ja kummit. Kummisi kutsutaan mukaan siunaamaan sinua konfirmaation aikana. Kummien tehtävistä kertovat lisää oman rippikouluryhmäsi ohjaajat.