dsc_7194.jpg

Mikä on rippikoulu?

Rippikoulu on osa kirkon kasteopetusta. Rippikoulu antaa sinulle mahdollisuuden tutustua siihen uskoon, johon sinut on kastettu. Voit samalla pohtia elämään ja uskoon liittyviä kysymyksiä kirkon työntekijöiden sekä ikäistesi nuorten kanssa.

Mitä kaikkea rippikoulussa on?

Rippikoulu kestää noin kuusi kuukautta. Siihen kuuluu aloitusjakso, johon sisältyy ennakkotapaamisia, jumalanpalveluskäyntejä ja tutustumista oman seurakunnan toimintaan. Aloitusjaksoa seuraa leiririppikouluissa leirijakso ja päivärippikouluissa intensiivijakso, joka kestää noin viikon. Sen aikana rippikouluinen suorittaa ulkoläksyt ja saa opastusta kristinuskon keskeisimpiin kysymyksiin. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon.

Mihin minä rippikoululaisena sitoudun?

Rippikouluun ilmoittautuminen on vapaaehtoista, mutta rippikoulupaikan saatuasi sinun tulee sitoutua ryhmäsi aikatauluun. Ennakkotapaamisista ei voi olla pois ilman hyväksyttävää syytä ja kaikki poissaolot korvataan.

Missä Tikkurilan seurakunnan rippikoulut ovat?


Kopola Majoitus tapahtuu 3-5 hengen huoneissa. Lisätietoja löydät täältä.

Savonlinna Majoitus tapahtuu vanhassa pappilassa ja Tupalassa 2-4 hengen huoneissa. Lisätietoja löydät täältä.

Perheniemi Majoitus tapahtuu opiston asuntolassa 2-3 hengen huoneissa. Lisätietoja löydät täältä.

Paljonko rippikoulut maksavat?

Päivärippikoulut ovat ilmaisia. Halutessasi voit ostaa ateriapaketin koko rippikoulun ajalle hintaan 40 € (sis. lounaan ja päiväjuoman). Voit myös ottaa omat eväät mukaan. Kaikki leiririppikoulut maksavat 150€. Maksu kattaa noin yhden kolmasosan täysihoito-, materiaali- ja kuljetuskustannuksista. Seurakunta maksaa loput. Lasku leiristä erääntyy hiihtolomaleirien osalta tammikuussa ja kesän leirien osalta maaliskuussa. Sähköinen maksulinkki rippikoululaskua varten tulee huoltajan aktiivisessa käytössä olevaan sähköpostiin ja matkapuhelinnumeroon. Laskutusta varten tarvitaan myös huoltajan henkilötunnus. Leirimaksusta voi anoa alennusta. Tämä tapahtuu tekstin alapuolelta löytyvällä lomakkeella, johon on liittettävä selvitys perheen taloudellisesta tilanteesta. Lomakkeen saa halutessaan myös Tikkurilan seurakunnan kirkkoherranvirastosta, joka sijaitsee Tikkurilan keskustassa osoitteessa Unikkotie 5B. Ainoastaan asianmukaisesti täytetyt hakemukset liitteineen huomioidaan. Anomukset toimitetaan Tikkurilan seurakunnan diakoniatoimistoon, PL 69, 01301 Vantaa. Hiihtoloman rippikoulujen osalta hakemus on palautettava viimeistään 2.1.2018 ja kesän rippikoulujen osalta 9.2.2018. Hakemus löytyy tästä.

Onko minut rippikoululaisena vakuutettu?

Vantaan seurakuntayhtymä vakuuttaa Vantaan seurakuntien rippikoululaiset tapaturman varalta. Vakuutus on pienimuotoinen tapaturmavakuutus, eikä korvaa esim. sairaudesta aiheutuvia kuluja.

Kerätäänkö rippikoululaisesta joitakin tietoja?

Rippikoululaisen huoltajat vastaavat ennen rippikoulun alkua turvallisuuskyselyyn. Kyselyn tiedot tulevat ainoastaan rippikoulun ohjaajan käyttöön. Turvallisuuskysely hävitetään asianmukaisella tavalla rippikoulun jälkeen. Voit tutustua turvallisuuskyselyyn ja sen liitteeseen tästä.

Keneen otan yhteyttä, jos minulla on muita kysymyksiä?

Seurakuntamme työntekijät tulevat Tikkurilan alueen yläasteille kertomaan lisää rippikouluista viikoilla 38-39. Voit myös esittää kysymyksiä seurakunnan rippikoulutyöstä vastaaville henkilöille, jotka Tikkurilassa ovat:

Rippikoulupastori Veikko Karhumaa
Puhelin: 050 331 7227
Sähköposti: veikko.karhumaa@evl.fi
Nuorisosihteeri Heli Varstala
Puhelin: 050 575 8684
Sähköposti: heli.varstala@evl.fi