HYVÄ RIPPIKOULUUN TULIJA!kvely.jpg

Tervetuloa käymään rippikoulua Rekolan seurakunnassa. Seurakunnassamme järjestetään vuoden 2018 aikana kuusi leiririppikoulua. Niiden lisäksi on päivärippikoulu hiihtolomalla. Näiltä sivuilta löydät tiedot leiripaikoista sekä ajankohdista, jotta pääset valitsemaan sinulle sopivimman ajankohdan ja rippikoulumuodon.

.

Kuka voi tulla rippikouluun?

  • Vuonna 2018 rippikoulua käymään kutsutaan vuonna 2003 syntyneet seurakuntamme jäsenet.

Rippikoulun voivat Rekolassa käydä myös:

  • Vuonna 2004 syntyneet 8- luokkalaiset (erityishakemuksesta)
  • Vuonna 2002 syntyneet joilta jäi rippikoulu käymättä v. 2017
  • Sinun ei tarvitse olla kirkon jäsen. Rippikoulun aikana voit liittyä kirkkoon, niin kuin joka vuosi 5-10 nuorta tekee Rekolassa
  • Toisen seurakunnan jäsen (esim. Korso, Tikkurila)

Jos et ole seurakuntamme jäsen niin ota yhteyttä jotta saat riparikirjeen.

Tammikuun alkukokoontumisessa saat lisätietoja kirkkoon liittymisestä ja mahdollisesta kasteesta


Päivärippikoulu

Päivärippikoulut pidetään Rekolan kirkolla hiihtoloman aikana su 18.2.- la 24.2.2018. Hyvä vaihtoehto jos olet esim. kesän töissä. Päivärippikoulu on maksuton ja seurakunta tarjoaa päivisin lounaan!!

Jos tupakoit, niin ainoa vaihtoehto !!

Leiripaikat ja leirit.

Piispala on nuoriso-, matkailu- ja liikuntakeskus Kannonkoskella, Jyväskylän suunnalla noin 380 kilometrin päässä Rekolasta. Siellä on monipuoliset liikunta- ja harrastemahdollisuudet. Paikka sijaitsee järven rannalla. Leireille Piispala 1-5 ryhmiin mahtuu 25 nuorta/leiri. Majoitus neljän hengen huoneissa.

Vormsin seurakunta Virossa on ollut jo useita vuosia Rekolan ystävyysseurakunta. Saaren 400 asukasta toivottavat leirin tervetulleeksi seurakuntatalon uusiin majoitustiloihin. Valoisissa neljän-kuuden hengen huoneissa on tilaa 18 leiriläiselle. Samassa pihapiirissä leirirakennuksen kanssa sijaitsee keskiaikainen Pyhän Olavin kirkko. Leirin aikana on mahdollisuus tehdä retkiä ja tutustua saaren ainutlaatuiseen luontoon. Laivamatkojen vuoksi leirimaksu on hieman korkeampi kuin muissa vaihtoehdoissa.

Leiriä valitessa huomioi vanhempien lomat ja muut kesämenot. Perustelut leirivalinnoilleen kannattaa laittaa sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoihin.

Omaan seurakuntaan tutustuminen

Kaikissa rippikouluissa on keväällä lisäksi:

- ripariviikonloppu kirkolla (huoltajien tapaaminen)

- seurakuntaan tutustumista tammikuusta alkaen (nuorten toiminta, messut ym.)

- kevään lopulla leiri-info (huoltajat mukana)

sekä

- vanhemmille kutsumessu

Maksut

Rekolan seurakunnan rippikoululeirien hinnat ovat:

- Piispala 150 e

- Vormsi 200 e

- Päivärippikoulu on maksuton

Maksamalla maksun eräpäivään mennessä(toukokuussa) varmistat pääsyn leirille.

LASKUTUS: Sähköinen maksulinkki rippikoululaskua varten tulee huoltajan aktiivisessa käytössä olevaan sähköpostiin ja matkapuhelinnumeroon!!

Leirimaksusta voidaan erityishakemuksesta myöntää vapautus kevään aikana. Leirille osallistuminen ei saa jäädä kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta. Ohjeet vapaapaikan hakemisesta kerrotaan alkutapaamisessa.