muok_laituri.jpgRippikoulu on kasteopetusta

Rippikoulussa saat opetusta siitä uskosta, johon sinut on kasteessa liitetty. Voit osallistua rippikouluun, vaikka et olisi seurakunnan jäsen. Jos sinua ei ole lapsena kastettu, voit silti tulla rippikouluun ja sinut voidaan kastaa ennen konfirmaatiota. Rippikoulun päätösjuhlaan, konfirmaatioon, voivat osallistua vain kastetut seurakunnan jäsenet. Voit tulla rippikouluun, mikäli täytät 15 vuotta viimeistään 2019 vuoden loppuun mennessä. Kirkkoherran erityisluvalla voi päästä rippikouluun nuorempanakin. Joka vuosi myös moni 16-vuotta täyttävä käy rippikoulun, jos on jostain syystä jäänyt edellisenä vuotena rippikoulu väliin.

Rippikoulu on koko perheen yhteinen matka

Sinun rippikoulusi on merkittävä asia myös vanhemmillesi ja sisaruksillesi. Rippikouluasioista kannattaa puhua yhdessä vanhempien ja kummien kanssa. Yhden kummeistasi voit kutsua konfirmaatioon sinua siunaamaan.

Mitä rippikoulu maksaa?

Valtaosa rippikoulun kustannuksista katetaan seurakunnan perimällä kirkollisverolla. Rippikoululaisen maksettavaksi jäävä omavastuuosuus kattaa noin kolmasosan rippikoulun täysihoidosta, vakuutuksista, matkoista, opetuksesta ja oppimateriaaleista.
- Päivärippikoulu on maksuton

- Holman, Perheniemen ja Ramsdalin rippileirin omavastuuosuus 150 euroa
- Kuusamon laskettelurippileirin omavastuuosuus on 210 euroa ja Kuusamon seikkailu- ja liikuntapainotteisen rippikoulun omavastuuosuus on 190 euroa.

Avustus rippikoulumaksuihin

Vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa oleva perhe voi hakea osittaista tai täydellistä maksuvapautusta kaikista maksullisista rippikouluista. Tällaisissa tilanteissa voi ottaa yhteyttä Korson seurakunnan diakoniatyöhön: diakonia.korso@evl.fi.

Rippikouluun sitoutuminen

Rippikouluun ilmoittautuminen on vapaaehtoista, mutta rippikoulupaikan saatuasi sinun tulee sitoutua ryhmän aikatauluun. Tapaamisista ei voi olla poissa ilman vakavaa syytä. Kaikki poissaolot korvataan sovitusti rippikoulun ohjaajien kanssa. Rippikoulussa opiskelemme yhdessä ja opimme toisiltamme. Luottamuksellinen ilmapiiri syntyy, kun ryhmän jäsenet sitoutuvat yhteisiin pelisääntöihin.

Ilmoittautumislomakkeeseen voit kirjata perusteita, miksi sinulle sopivat juuri valitsemasi vaihtoehdot (esim. harrastukset, sairaudet, perheen aikataulu). Jos sinulla on erityisiä perusteita rippikouluryhmän suhteen (esimerkiksi koulukiusaaminen ym.), ota yhteyttä rippikoulupastoriin. Otamme näitä perusteita huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Aina voit kysyä!

Vierailemme Korson alueen yläkouluissa viikoilla 38-39 kertoen rippikouluista. Tarkista koulusi uskonnon opettajalta, koska koulunne salissa pidetään ripari-info.

Kaikissa kysymyksissä voit myös ottaa yhteyttä:

Riikka Wikström, rippikoulu- ja nuorisopastori

p. 050 521 7462

riikka.wikstrom@evl.fi